دسته‌بندی نشده, کلیات

آینده ویدئوکنفرانس

در سال 1376 که در شرکت بهینه کار نوآور با ویدئوکنفرانس آشنا شدم، این فناوری به قدری نا آشنا بود که تا سال 1382 در کنار آشنایی و آموزش، در حال فرهنگ سازی و معرفی آن به دیگران بودیم تا اینکه در این سال دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) به مدیریت دکتر زاهدی وفا اقدام به خرید یک دستگاه ویدئوکنفرانس برای ارتباط با چند دانشگاه دیگر از چند کشور نمود.

اولین جلسه ای که ارتباط بین چند نقطه جهان برقرار شد، حاضرین با صلوات مشاهده این پدیده در دنیای واقعی را ستودند. به اعتراف بسیاری از حاضرین تا آن زمان فکر می کردند که این اتفاق تنها مربوط به فیلم های علمی و تخیلی است.

در آن زمان علاوه بر نوظهور بودن این فناوری، قیمت بسیار بالای تجهیزات و مناسب نبودن بستر ارتباطی و کمبود پهنای باند، همه گیر شدن آنرا مشکل می کرد.

از آن زمان تاکنون ویدئوکنفرانس تغییرات بسیار زیادی را تجربه کرده است. با ورود برندهای مختلف تنوع تجهیزات بیشتر شد و با رقابت بین آنها علیرغم امکانات بسیار متنوع تری که در اختیار کاربران می گذاشت، قیمت افت چشمگیری پیدا کرد.  ظرفیت و قابلیت تامین کنند گان شبکه و اینترنت افزایش پیدا کرد و فرهنگ استفاده از ویدئوکنفرانس به جای جلسات حضوری گسترش پیدا کرد. در همین مدت ویدئوکنفرانس نرم افزاری نیز به عنوان یک راه حل جدی جای خود را در بازار باز کرد که می توان Skype For Business محصول شرکت مایکروسافت را یکی از بارز ترین انواع آن قلمداد کرد.

با عرضه این نرم افزار تولیدکنندگان تجهیزات سخت افزاری به چالش کشیده شدند و برای باقی ماندن در گستره انتخاب کاربران، شروع به پشتیبانی از Skype For Business در تجهیزات سخت افزاری نمودند تا خریداران محصولات آنها را به کل از انتخاب خارج نکنند.

در ویدئوکنفرانس نرم افزاری علاوه بر قیمت فوق العاده پایین در مقایسه با تجهیزات سخت افزاری، امکانات فراوان با کمترین هزینه در اختیار کاربران قرار می گیرد. به عنوان مثال در Skype For Business ، اشتراک وایت برد، اشتراک نرم افزار، رای گیری، ارسال و دریافت فایل و چت نوشتاری وجود دارد که در شبکه های ویدئوکنفرانس سخت افزاری یا وجود ندارد یا به سختی در دسترس خواهد بود. البته راهکارهای نرم افزاری دارای نقاط ضعف فراوانی هستند که در پست دیگری به آنها اشاره خواهم کرد ولی کاملا قابل مشاهده است که این اشکالات در حال برطرف شدن هستند.

برای پیش بینی آینده بهترین کار مشاهده تغییرات از گذشته تا به امروز و امتداد آن به آینده است. پیش بینی من برای آینده جایگزین شدن راه حل های نرم افزاری به جای سخت افزاری است. اعتقاد خود به این پیش بینی را با مشاهده دو پدیده در حال حاضر بیشتر کردم. یکی ارائه چت تصویری در بسیاری از نرم افزارهای شبکه اجتماعی محبوب مثل فیس بوک، اینستاگرام، واتس آپ و ….. و دیگری تولید محصولات متنوع ار برندهای مختلف که تنها دوربین و سیستم صوتی برای استفاده با نرم افزارهای ویدئوکنفرانس. چند نمونه از این محصولات را می توانید در سایت AVer.com مشاهده و بررسی کنید

به نظر من بهترین کار برای شرکت های فعال در زمینه ویدئوکنفرانس ورود به تولید نرم افزاری با کیفیت و امکانات رقابتی با محصولات موجود است. شاید تولید تجهیزات سخت افزاری بسیار دور از دسترس باشد ولی تولید نرم افزار در توان متخصصین داخلی هست.

امیدوارم با همت جوانان و متخصصین کشور، افتخار فروش و پشتیبانی محصول داخلی را داشته باشم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *