MCU, دسته‌بندی نشده, کلیات, نکات فنی

هم افزایی ظرفیت MCU ها با استفاده از تکنیک Cascade

همانطور که در پست های قبلی اشاره شد، MCU واحد مرکزی میزبان جلسات چند طرفه است. ظرفیت MCU ها محدود و قیمت آنها خیلی بالاست ولی بعضا می توان MCU ظرفیت پایین را با قیمت بسیار کمتر خریداری کرد. شاید قیمت چند MCU کم ظرفیت بسیار کمتر از یک MCU با ظرفیت بالا باشد. اگر چنین شرایطی برای شما پیش آمد می توانید MCU های ارزان و کم ظرفیت را خریداری و توسط روش Cascade از ظرفیت همه آنها برای برگزاری یک جلسه چند طرفه همزمان استفاده نمایید.

اصول و شیوه Cascade بسیار ساده است. در هر MCU یک اطاق مجازی تشکیل دهید. یک MCU را به عنوان MCU مادر در نظر گرفته و اطاق مجازی MCU های دیگر را به عنوان یک پایانه در نظر گرفته و با برقراری تماس آنرا به اطاق مجازی MCU اول اضافه کنید.

بسیار ساده و کوتاه به نظر می رسد ولی این پاراگراف در عمل هیچ کمکی به ما نمی کند.در ادامه کمی موضوع را روشن تر توضیح می دهم.

کاربرانی که با MCU ها آشنایی دارند، می دانند که همه آنها امکان ایحاد اطاق کنفرانس مجازی را دارند تا شرکت کنندگان بتوانند در گروه های مختلف در جلسات مجزا شرکت کنند. مثلا یک اطاق مجازی برای تیم فروش به شماره 100 و همزمان یک اطاق مجازی برای تیم فنی به شماره 200 ایجاد می گردد. اعضای تیم فروش پس از شماره گیری آدرس MCU با استفاده از منوی ظاهر شده روی نمایشگر پایانه خود و کلید های شماره و ارسال دستورات DTMF می توانند وارد اطاق مجازی شماره 100 شوند. اعضای تیم فنی هم با همین روش وارد اطاق 200 شده و در جلسه مربوط به خود شرکت می کنند.

حداکثر تعداد اطاق های مجازی که می توان در یک MCU تشکیل داد بسیار زیاد یا نامحدود است. ولی ظرفیت پذیرش شرکت کنندگان به ظرفیت MCU محدود است و این مشکلی است که با Cascade در پی رفع آن هستیم.

اگر چند MCU با ظرفیت کم داشته باشیم و یا تهیه کنیم و بخواهیم از ظرفیت کلی آنها در یک جلسه چند طرفه همزمان استفاده کنیم، ساده ترین روش Cascade است که به امکانات و ویژگی های MCU هم چندان ارتباطی ندارد.

ابتدا یک MCU را به عنوان مادر و بقیه را فرزند در نظر می گیریم. هیچ اولویت و تمایزی در این نام گذاری وجود ندارد. در هر یک از MCU ها یک اطاق مجازی با شماره های مختلف ایجاد می کنیم. مثلا MCU اول 100، دوم 200 ….

اطاق مجازی MCU مادر را که مثلا 100 است باز کرده و از طریق ابزار Dial-Out که در همه MCU ها وجود دارد و توسط آن می توانید یک پایانه را شماره گیری  وارد جلسه کنید، اطاق مجازی سایر MCU ها که فرزند خطاب شده اند را شماره گیری و وارد جلسه کنید. بعضی از MCU ها فرمت شماره گیری مستقیم یعنی MCU_IP_ADDRESS##ROOM_Number را پشتیبانی می کنند. اگر MCU فرزند این قالب شماره گیری را پشتیبانی می کند که در فیلد Dial-Out از MCU مادر همین عبارت را وارد کنید. مثلا 192.168.1.10##200 که در آن 192.168.1.10 آدرس IP MCU فرزند و 200 شماره اطاق مجازی روی آن است. اگر این فرمت شماره گیری در MCU فرزند پشتیبانی نمی شود، کمی کار بیشتر داریم.

در اینجا عاملی به نام Gatekeeper مطرح می شود. Gatekeeper یک سرویس است که کارهای متعددی را انجام می دهد که در پستی جداگانه به آن می پردازیم فعلا ویژگی ساده که می تواند پایانه ها، MCU و حتی اطاق های مجازی MCU را با یک شماره انحصاری در خود رجیستر و کار شماره گیری را ساده تر کند را استفاده می کنیم. مثلا اگر پایانه ای که در Gatekeeper رجیستر است بخواهد اطاق شماره 100 را که آنهم در Gatekeeper رجیستر است، شماره گیری کند کافیست عدد 100 را در فیلد شماره گیری وارد کند. با Gatekeeper به این روش می توانید مشکل عدم پشتیبانی شماره گیری مستقیم در MCU های فرزند را برطرف نمایید. البته Gatekeeper یک سرویس جداگانه است که باید تهیه کنید. انواع سخت افزاری و نرم افزاری آن وجود دارد و حتی در بعضی MCU ها یا سیستم های مدیریتی وجود دارد.

حالا که از اطاق مجازی MCU مادر به همه اطاق های مجازی MCU های فرزند تماس گرفتیم، Cascade انجام شده است.و حالا نوبت پایانه هاست که با اطاق های مجازی MCU ها تماس گرفته و وارد جلسه کلی شوند.

برای بهتر شدن چیدمان تصاویر بهتر است در همه MCU های فرزند Layout را در حالت Full Screen قرار دهیم.

باید به یاد داشته باشیم که محدودیت ظرفیت MCU ها برطرف نشده است یعنی اگر MCU مادر 20 پورت ظرفیت داشت هنوز هم همان 20 پورت را دارد ضمن آنکه تعدادی پورت برای ارتباط با اطاق های مجازی MCU های فرزند نیز اشغال شده است. پس تعداد کمتری پایانه می تواند مستقیم با آن تماس بگیرد. وقتی ظرفیت یک MCU پر شد کاربران ناگزیر هستند با MCU های دیگر تماس بگیرند ولی در هر صورت همگی در یک اطاق گرد هم خواهند آمد.

چون تعدادی پورت برای ارتباط بین MCU ها استفاده می شود ظرفیت حاصل کمتر از مجموع پورت ها خواهد بود ظرفیت حاصل از فرمول زیر بدست می آید

Result_Capacity=Total_Capacity-(2*(n-1))

که در آن د تعداد MCU های به کار رفته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *